ΕΡΩΤΗΣΗ | Σχέδιο παράλληλου νομίσματος

Μέγεθος Γραμματοσειράς
  • -  +  
Print Friendly

Twitter.001

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν στη Βουλή εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τα σχέδια που ετοίμαζε η Κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
 
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται στην πρόσφατη ανάρτηση του Γ. Βαρουφάκη στην προσωπική του ιστοσελίδα  με την οποία επανέρχεται «στις αναφορές του περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών – το οποίο προετοίμαζε η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Και προσθέτουν: «Συγκεκριμένα, παραπέμπει σε σελίδες του βιβλίου του “Adults in the Room” το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα Ελληνικά με τίτλο “Ανίκητοι Ηττημένοι” και ισχυρίζεται  ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το σχέδιο παράλληλων πληρωμών και ότι ο ίδιος το είχε παρουσιάσει στο σπίτι του στην Κυψέλη ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, παρουσία των κ. Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Παππά. Το σχέδιο αυτό “είχε παρουσιαστεί στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το Μάρτιο του 2015 στην παρουσίαση του νομοσχέδιου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης”. Μάλιστα, η εφημερίδα Real της 9ης Ιουλίου 2017 παρουσίασε και ένα τμήμα πολλών σελίδων του εισηγητικού αυτού σχεδίου».

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (Α.Κ.Ε.)

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στις 5 Ιουλίου 2017 επανήλθε στις αναφορές του περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών – το οποίο προετοίμαζε η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, παραπέμπει σε σελίδες του βιβλίου του «AdultsintheRoom» το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα Ελληνικά με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και ισχυρίζεται ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το σχέδιο παράλληλων πληρωμών και ότι ο ίδιος το είχε παρουσιάσει στο σπίτι του στην Κυψέλη ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, παρουσία των κυρίων Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Παππά. Tο σχέδιο αυτό «είχε παρουσιαστεί στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου του Μαρτίου του 2015 στην παρουσίαση του νομοσχέδιου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Μάλιστα, η εφημερίδα Real της 9ης Ιουλίου 2017, παρουσίασε και ένα τμήμα πολλών σελίδων του εισηγητικού αυτού σχεδίου.

Με δεδομένη την τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη για ό,τι συνέβη στο Υπουργικό Συμβούλιο του Μαρτίου του 2015 και με δεδομένο επίσης ότι κανένα στέλεχος της Κυβέρνησης εκείνης της περιόδου δεν διέψευσε μέχρι σήμερα τον πρώην Υπουργό Οικονομικών.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

1)    Ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015;

2)    Έγινε ή όχι παρουσίαση από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη του σχεδίου για «παράλληλο σύστημα πληρωμών»;

3)    Επίσης, ζητείται με την παρούσα να δοθεί αντίγραφο της σχετικής εισήγησης καθώς και τις ημερήσιες διατάξεις των σχετικών συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2015 καθώς και τα ονόματα των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που συμμετείχαν καθώς και εκείνων που τυχόν έλαβαν το λόγο, έτσι ώστε να διαπιστώσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός εάν ο πρώην Υπουργός κ. Βαρουφάκης ψεύδεται ή εάν όντως έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για «παράλληλο σύστημα πληρωμών» στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι υπογράφοντες,

Χρήστος Σταϊκούρας

Ντόρα Μπακογιάννη

Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης

Χρίστος Δήμας

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θεόδωρος Φορτσάκης

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Γιώργος Γεωργαντάς

Κώστας Σκρέκας

20171007 ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ Συζήτηση Παράλληλου Συστήματος Πληρωμών στο Υπουργικό Συμβούλιο

20171007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ Σχέδιο παράλληλου νομίσματος