Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Στον 3ο γύρο διυπουργικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Γερμανίας

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Στο Βερολίνο για τον 3ο γύρο διυπουργικών διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και σειρά επαφών βρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας κ. Peter Altmaier, καθώς και με τους ομολόγους του Thomas Rachel (Υφυπουργό αρμόδιο για την Έρευνα) και Claudia Dörr-Voß (Υφυπουργό αρμόδια για την Καινοτομία).

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Δήμας σχολίασε:

«Ελλάδα και Γερμανία έχουμε σημαντικά πεδία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης. Αυτό ήταν το μήνυμα της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας κ. Peter Altmaier, τον οποίο συναντήσαμε με τον Υπουργό Αδ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ν. Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Ενέργειας Γ.Θωμά. Ήταν μια εξαιρετική συζήτηση, στην οποία επικεντρωθήκαμε γύρω από τις προοπτικές της οικονομίας και της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

Αυτό που ανέφερα, ήταν πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα γίνει το θετικό παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισα όμως, πως η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ευρώπης και της Γερμανίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Η ευρωπαϊκή στάση απέναντι σε όσους παραβιάζουν συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να είναι συμπαγής και ξεκάθαρη.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του 3ου γύρου διυπουργικών διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας, συναντήθηκα με τους ομολόγους μου Thomas Rachel κ Claudia Dörr-Voß, με τους οποίους συζητήσαμε την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, αλλά και μια νέα σειρά από πεδία κοινής δράσης, προς όφελος της Έρευνας και της Καινοτομίας».