Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ | Κρούσματα ιλαράς στην Κορινθία

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Κάρτες Facebook.001Το ζήτημα της αναστάτωσης της τοπικής κοινωνίας από τα 18 κρούσματα ιλαράς που έχουν αντιμετωπιστεί από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, έφερε στη Βουλή με Ερώτηση του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει για τον αριθμό των κρουσμάτων ιλαράς στο Νομό αλλά και να παρουσιάσει το σχεδιασμό του για να εμποδιστεί η εξάπλωση του φαινομένου.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

18.09.2017

Προς Υπουργείο Υγείας

Θέμα: Κρούσματα ιλαράς στην Κορινθία

Τις τελευταίες ημέρες είναι ανάστατη η κορινθιακή κοινωνία εξ’ αιτίας δημοσιευμάτων που καταγράφουν 18 κρούσματα ιλαράς, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Η αναστάτωση εντείνεται λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καθώς πολλοί γονείς ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (03.09.2017) επιβεβαίωσε πως η μεγαλύτερη συχνότητα κρουσμάτων εντοπίζεται σε κοινότητες Ρομά, γεγονός που αφορά άμεσα την Κορινθία, δεδομένου πως στο νομό υπάρχουν -μαζικοί και δυσπρόσιτοι στην υγειονομική περίθαλψη- καταυλισμοί. 

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν, πως τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον προβληματισμό που προκαλεί η καταγραφή 14.000 κρουσμάτων ιλαράς σε όλη την Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους της Κορινθίας και απαιτείται άμεσα υπεύθυνη ενημέρωση για το ζήτημα, προκειμένου να λάβουν μέτρα προστασίας και να αποτραπεί περαιτέρω έξαρση.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

α) Πόσα κρούσματα ιλαράς έχουν καταγραφεί το 2017 πανελλαδικά αλλά και ιδιαίτερα στην Κορινθία, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016; Αν υπάρχει μεταβολή, πως αυτή αιτιολογείται;

β) Τι έχουν κάνει και τι σκοπεύουν να κάνουν οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση των κρουσμάτων ιλαράς; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου, αλλά και ποια είναι η στρατηγική για να αντιμετωπιστεί η ανησυχία των πολιτών;

20171809 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα κρούσματα ιλαράς στην Κορινθία