Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για την κατάσταση των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

στρατιωτικό κοιμητήριο Δοϊράνης

 

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ερώτηση

Θέμα: Καλύτερη συντήρηση και φροντίδα των στρατιωτικών κοιμητηρίων της χώρας.
Η ύπαρξη των εξήντα επτά (67) στρατιωτικών κοιμητηρίων της Ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη τιμής στους πεσόντες πολέμων και άλλων αγώνων υπέρ της πατρίδος. Πέραν τούτου, η εθνική και ιστορική σημασία των στρατιωτικών κοιμητηρίων είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς αποτελούν τεκμήριο ιστορικών γεγονότων και ορόσημα της πορείας του έθνους. Εντούτοις, η παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα στρατιωτικά κοιμητήρια της χώρας, όπως για παράδειγμα το στρατιωτικό κοιμητήριο στη Δοϊράνη και το συμμαχικό κοιμητήριο στην Κριστώνη μαρτυρούν την έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος των αρμόδιων αρχών και την ελλιπή απόδοση της δέουσας τιμής στους πεσόντες..
Σε αντίθεση με τα Βρετανικά στρατιωτικά κοιμητήρια της Ελλάδος όπως αυτό που βρίσκεται στην Δοϊράνη του Ν.Κιλκίς που αποτελούν το παράδειγμα άρτιας φροντίδας και συντήρησης των στρατιωτικών κοιμητηρίων, τα Ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια έχουν φθαρεί από το χρόνο και από την ατελή συντήρησή τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί σε συνεννόηση και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, για τη βελτίωση της κατάστασης και την άρτια συντήρηση των στρατιωτικών νεκροταφείων της χώρας.
Ερώτηση_στρατιωτικά κοιμητήρια
Απάντηση_Υπουργείο Εθνικής Άμυνας