Μετάβαση στο περιεχόμενο

(Video) Οι αστοχίες της κυβέρνησης κοστίζουν – Παρέμβαση στη Βουλή

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Για αστοχία στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού που έχει ως αποτέλεσμα να απαιτούνται από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Δήμας έκανε λόγο για ωραιοποιημένη και πλασματική από την κυβέρνηση εικόνα, την ώρα που τα έσοδα του κράτους, παρά την υπερφορολόγηση, δείχνουν σοβαρή υστέρηση. «Ενώ επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα ή κλείνουν με πρωτοφανή ρυθμό, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, τη στιγμή που το δημόσιο έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών στερώντας ζωτική ρευστότητα από την πραγματική οικονομία η οποία ασφυκτιά, η κυβέρνηση ανοίγει νέες τρύπες στον προϋπολογισμό» σημείωσε ο βουλευτής Κορινθίας.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε από τον Αν. Υπουργό να κατονομάσει έναν οικονομικό τομέα στον οποίο δεν έχει αποτύχει πλήρως η κυβέρνηση ενώ υπογράμμισε πως η παντελής έλλειψη οικονομικού σχεδιασμού διώχνει τις επενδύσεις αφού κανείς δεν ξέρει τι φόρους θα κληθεί να πληρώσει σήμερα και τι αύριο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 30.03.2016