Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΡΘΡΟ | Προς μια επανάσταση λογικής

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Κάρτες Facebook.001* Άρθρο μου στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου με αφορμή το 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

 

Σημείο εκκίνησης για επανάσταση λογικής. Αν προσωπικά μπορούσα να περιγράψω τις προσδοκίες μου για το προσεχές συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θα τις περιέγραφα μέσα από αυτές τις λίγες λέξεις. Δυστυχώς, ζούμε μια εποχή που κυριαρχουν οι κραυγές, ο λαϊκισμός και μια αβεβαιότητα και δυσπιστία προς τα πάντα.

Η καθημερινότητα των Ελλήνων, όχι μόνο μεταβάλλεται συνεχώς, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια κούρσα αντοχής. Κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, δε μπορεί να προγραμματίσει, να επιχειρήσει. Από τη μία η υπερφορολόγηση της Κυβέρνησης και η ανικανότητα τους να προσφέρουν σοβαρές λύσεις προκειμένου να επανεκκινήσει την οικονομία και από την άλλη η απατηλή υπόσχεση ότι πλησιάζει το τέλος των Μνημονίων. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν δε μειωθεί το κόστος δανεισμού, η Ελλάδα δε μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Και προς το παρόν μια μείωση που θα μας επιτρέψει να μην έχουμε ανάγκη προγράμματα στήριξης, μοιάζει ανέφικτη.

Μπροστά σ’ αυτές τις συμπληγάδες, την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στην ύφεση, έχοντας μια κυβέρνηση ανίκανη και ιδεοληπτική. Για να μπορέσουμε όμως να απεγκλωβιστούμε από τα δεσμά των μνημονίων, χρειάζονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση, την αγορά και την οικονομία, οι οποίες θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος μιας συνολικής κοινωνικής ανάπτυξης.

Αντιμέτωπη μ’ αυτή την πραγματικότητα, η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς το 11ο συνέδριο, σε μια περίοδο που οι πολίτες έχουν ανάγκη από ρεαλιστικες λύσεις. Από μια επανάσταση κοινής λογικής που θα επαναφέρει την ασφάλεια στην καθημερινότητα, την αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία και ταυτόχρονα λύσεις που θα έχουν στον πυρήνα τους τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων.

Έπειτα από μια καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλές πτυχές της επόμενης ημέρας είναι ήδη ναρκοθετημένες μέσα από ήδη ψηφισμένα μέτρα και δεσμεύσεις. Δική μας προτεραιότητα οφείλει να είναι να ανατρέψουμε τη λογική πάνω στην οποία τα μέτρα αυτά δομήθηκαν και να αποδείξουμε πως υπάρχει και διαφορετικός δρόμος. Ένας δρόμος μέτρου και λογικής.