Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιογραφικό

Χρίστος Δήμας | Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Βουλευτής Κορινθίας

Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE).

Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Η σημασία του εθνικού θεσμικού πλαισίου και της εγχώριας διαβούλευσης κατά τη διάρκεια προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία».

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή», ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες». Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην “The Boston Consulting Group (BCG)”, εταιρεία στρατηγικών συμβούλων.

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς.

  • Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Μάιο του 2023, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα & την Καινοτομία.
  • Από τον Ιούνιο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, ήταν Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.
  • Από τον Ιούνιο του 2024 μέχρι σήμερα διατελεί Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ, και διαβάζει βιβλία ιστορίας.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη, την Άλκηστη – Στεφανία  και έναν γιο, τον Σταύρο – Κωνσταντίνο.