Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου ο Χρίστος Δήμας

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

neorurale1

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου που διεξάγεται στο Μιλάνο εκπροσώπησε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Οι εργασίες της συνέλευσης επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ορθής διαχείρισης των αποβλήτων και την ασφάλεια τροφίμων.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών και πολιτικών, οι αντιπροσωπείες των εθνικών κοινοβουλίων επισκέφθηκαν βιολογική φάρμα παραγωγής προϊόντων και διαχείρισης οργανικών αποβλήτων, η οποία αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο καλής πρακτικής (http://www.neorurale.net/en/). Σε μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, στην οποία καλλιεργείται μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές ρυζιού στην Ευρώπη, λειτουργεί εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων το οποίο προμηθεύεται οργανικά απόβλητα από Δήμους και επιχειρήσεις από όλη την Ιταλία. Κατόπιν αυτά επεξεργάζονται και παράγεται βιολογικό λίπασμα άριστης ποιότητας για την αγροτική παραγωγή. Όσον αφορά τον σεβασμό της φάρμας στο τοπικό περιβάλλον, αρκεί να σημειωθεί ότι η βιοποικιλότητα στην περιοχή μέσα σε μόλις 15 χρόνια λειτουργίας της φάρμας επέστρεψε στα επίπεδα που υπήρχαν προ χιλίων ετών.

PAM (2)

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κορινθίας, οι καλές πρακτικές που μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας στον τομέα της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων είναι τεράστιες, όμως την ίδια στιγμή είναι απογοητευτικό ότι το τελευταίο νέο σχετικά με την ορθή διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα είναι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, η πρωτοφανής καθυστέρηση στην κατάσβεσή της και οι βαρύτατες οικολογικές συνέπειες που αυτή είχε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 12.06.2015