Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαφές Δήμα σε Μόναχο και Βερολίνο

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

IMG_0636

Σειρά υψηλόβαθμων επαφών στο Μόναχο και στο Βερολίνο είχε ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, προσκεκλημένος από το Ινστιτούτο Hanns-Seidel.

Ο κ. Δήμας εξήγησε στους Γερμανούς πολιτικούς πώς είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τους ανέλυσε πως παρά τις πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις, την δημοσιονομική προσαρμογή ρεκόρ και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλές θυσίες και έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβό τίμημα με την ανεργία, και ειδικά των νέων να είναι ανεξέλεγκτη αλλά και την ραγδαία μείωση του ΑΕΠ και την απώλεια του εισοδήματος όλων των πολιτών. Υπογράμμισε πως, η Ελλάδα αλλάζει, αλλά αν ωθήσει τις μεταρρυθμίσεις υπερβολικά γρήγορα, τότε δεν θα μπορέσει να τις αντέξει. Συνεπώς, οι αλλαγές ναι μεν πρέπει να γίνονται αλλά όχι με υπερβολικά γρήγορο ρυθμό.

Επίσης ανέλυσε διεξοδικά τις 4 προτεραιότητες που έχει θέσει η Ελλάδα στην επικείμενη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναλαμβάνει από 01.01.2014: την ανεργία και ειδικά των νέων, την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης, την θαλάσσια ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Ειδικά, στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Δήμας έκανε εκτενέστατες αναφορές.

Στο Μόναχο ο Χρίστος Δήμας μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη και τον Βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη συνάντησαν στο Βαυαρικό Κοινοβούλιο, την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα. Beate Merk, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CSU κ. Thomas Kreuzer, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Reinhold Bocklet, τον Πρόεδρο του Hanns-Seidel κ. Hans Zehtmair, και τον Βουλευτή κ. Otmar Bernhard.

Στο Βερολίνο, οι κ. Δήμας και Κυριαζίδης συνομίλησαν με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με την οποία είχαν σύντομη συνομιλία για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χανς-Πέτερ Φρίντριχ και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Gerd Muller.

Εκτενείς συζητήσεις για τις Ελληνογερμανικές σχέσεις είχαν με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Εντεταλμένο για την Ελληνο-Γερμανική Συνεργασία κ. Hans-Joachim Fuchtel, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Johannes Singhammer, τους Βουλευτές κ.κ. Hauptmann, Metzler, Meijer, Muller και άλλους ανώτατους αξιωματούχους και συμβούλους.

Επίσης, επισκέφθηκαν την Ελληνική Πρεσβεία στη Γερμανία και την Μητρόπολη Γερμανίας όπου συζήτησαν με τον Σεβασμιότατο Αυγουστίνο.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες με τις λεζάντες τους:

IMG_0641

1. Χρίστος Δήμας, Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Κυριαζίδης με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βαυαρίας κα Beate Merk

IMG_0645

2.Δημήτρης Κυριαζίδης,Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CSU κ. Thomas Kreuzer, Μάκης Βορίδης και Χρίστος Δήμας.

δημας-φουχτελ

3. Χρίστος Δήμας και Υφυπουργός Ανάπτυξης και Εντεταλμένος για την Ελληνο-Γερμανική Συνεργασία κ. Hans-Joachim Fuchtel.

IMG_0679

4.Δημήτρης Κυριαζίδης,Αναπληρωτής Πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Johannes Singhammer και Χρίστος Δήμας.

IMG_0670

5.Δημήτρης Κυριαζίδης,Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, η Καγκελάριος της Γερμανίας κα. Άγκελα Μέρκελ και Χρίστος Δήμας.

IMG_0636

6. Εισήγηση του Χρίστου Δήμα στη συνάντηση με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.