Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ | Έξαρση των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Χρίστος Δήμας, ΠολυνομοσχέδιοΕρώτηση για το ζήτημα της έξαρσης των κρουσμάτων λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας μια σειρά από απαντήσεις για τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο σε εθνικό, όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργείο Υγείας

Θέμα: Έξαρση των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου

03.08.2018

κ. Υπουργέ, 

το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική αύξηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν λοιμώξεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού έως και χθες το πρωί είχαν διαγνωσθεί 43 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 21 την τελευταία εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 12/7, τα καταγεγραμμένα κρούσματα ήταν 9, ενώ στις 26/7 ο αριθμός των ατόμων που είχαν προσβληθεί από τον ιό, έφτανε τους 22.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός;

α) Σε τι οφείλεται η έξαρση του φαινομένου; Υπάρχει γενικό σχέδιο αντιμετώπισης της έξαρσης του φαινομένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας; Πόσοι ασθενείς έχουν προσβληθεί από τον ιό και πόσοι νοσηλεύονται σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία; 

β) Πόσα είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στο νομό Κορινθίας; Είναι προετοιμασμένες οι ιατρικές υποδομές της περιοχής της Κορινθίας να αντιμετωπίσουν πιθανή έξαρση του φαινομένου;

ΕΡΩΤΗΣΗ Έξαρση των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου