Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ | Κραυγή αγωνίας για το Κέντρο της Αθήνας

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

E30698AE4B6E8E2F2541C469EE950316Το ζήτημα της απελπιστικής κατάστασης στην περιοχή πέριξ της Νομικής Σχολής της Αθήνας έφερε στο προσκήνιο με ερώτηση του προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας, με αφορμή την επιστολή των 93 καθηγητών της Σχολής, ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Δικαιοσύνης να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου πολίτες, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι να διέρχονται από την περιοχή δίχως φόβο για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Δικαιοσύνης

Θέμα Κραυγή αγωνίας για το Κέντρο της Αθήνας

28.03.2018

κ. Υπουργοί,

η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Η περιοχή πέριξ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων δοκιμάζεται καθημερινά από φαινόμενα βαριάς παρανομίας. Η πραγματικότητα αυτή, δεν τιμά ούτε το χώρο, αλλά κυρίως ούτε το Κέντρο της πρωτεύουσας μιας σύγχρονης χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι συγκλονιστική η επιστολή 93 Καθηγητών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία καταγγέλονται «αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα».

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς και μπορεί να αντιληφθεί περνώντας από το σημείο, η σημερινή πραγματικότητα, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια όλων όσων διέρχονται ή εργάζονται στην περιοχή. Προφανώς, το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλες τις αρμόδιες αρχές. Μόνο η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής έχει ήδη προχωρήσει σε πολλές καταγγελίες και διαμαρτυρίες στη “Εισαγγελία Αρείου Πάγου (2015, 2016, 2017), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2015), στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (2016, 2017) και στο Δήμο (2015, 2016,2017)”. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην περιοχή, γεγονός που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάσθε:

Τι πρόκειται να κάνετε προκειμένου να αλλάξει το συντομότερο η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα στην περιοχή που οριοθετείται από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και της Ακαδημίας Αθηνών; Πότε επιτέλους θα μπορούν πολίτες, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι να διέρχονται από την περιοχή δίχως φόβο για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα;

20182803 ΕΡΩΤΗΣΗ Κραυγή αγωνίας για το κέντρο της Αθήνας