Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταστροφές στον αμπελουργικό τομέα λόγω καύσωνα

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

IMG_3102Το ζήτημα της αποκατάστασης των πληγέντων αμπελουργών από τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα, έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά να μάθει τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να αποκαταστήσει τους αμπελουργούς που επλήγησαν, ενώ αναδεικνύει και το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στους ελέγχους του ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Καταστροφές στον αμπελουργικό τομέα λόγω καύσωνα

22.06.2016

Τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες, με τον καύσωνα να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αμπελοπαραγωγούς του Ν.Κορινθίας και ιδιαίτερα στις περιοχές των δήμων Νεμέας, Βέλου Βόχας, Σικυωνίων και Κορινθίων. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στον αμπελουργικό τομέα, τόσο στη φετινή παραγωγή αλλά και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών αλλά και εν γένει στην τοπική οικονομία.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

α) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να αποκαταστήσει τους πληγέντες αμπελοπαραγωγούς από τον καύσωνα;

β) Είναι αληθές ότι οι έλεγχοι του ΕΛΓΑ παρουσιάζουν σημαντική μείωση τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι απαραίτητες εκτιμήσεις έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα; Σε ποιους παράγοντες οφείλεται αυτή η μείωση στους ελέγχους;

23.06.2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καταστροφές στον αμπελουργικό τομέα από τον καύσωνα

Ερώτηση καταστροφές στον αμπελουργικό τομέα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ