Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λύσεις για το ΚΑΦΚΑ-ΚΕΦΙΑΠ

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

kafka

 

 

Eρώτηση Χρίστου Δήμα στον Υπουργό Υγείας για την περαιτέρω αξιοποίηση του ΚΑΦΚΑ-ΚΕΦΙΑΠ

Δεύτερη συνάντηση μέσα σε λίγες μέρες πραγματοποιήσε με τους εργαζόμενους στο ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης) ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Κορίνθου), ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο όπως οι μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού (υποδιοικητής) και επιστημονικού (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γυμναστές κτλ) που δυσχεραίνουν σημαντικά τη λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών.

Παρά την έλλειψη διοίκησης τόσο στο Κέντρο, όσο και στο Νοσοκομείο, στο οποίο πλέον υπάγεται το Κέντρο βρέθηκαν οι εξής λύσεις:

1. Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό η φυσικοθεραπεύτρια που διαθέτει ο Δήμος Κορινθίων θα εργάζεται κάποιες ημέρες της εβδομάδας στο Κέντρο, για όσο χρόνο ισχύει η σύμβαση της.

2.Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη η γυμνάστρια που διαθέτει ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων θα εργάζεται δύο ημέρες της εβδομάδας στο Κέντρο, για όσο χρόνο ισχύει η σύμβαση της.

Ο κ. Δήμας δήλωσε το εξής «Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Πνευματικό και στον κ. Λογοθέτη που ανταποκρίθηκαν άμεσα και έμπρακτα στο τηλεφώνημα-αίτημα το οποίο τους έκανα και απέδειξαν πως ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μπορούμε να λύνουμε κάποια προβλήματα όταν συνεργαζόμαστε.»

Επίσης, ο κ. Δήμας κατέθεσε και την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο:

Ερώτηση

Θέμα: Αξιοποίηση και στελέχωση του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) /Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Κορίνθου (ΚΕΦΙΑΠ)

Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ)/ Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Κορίνθου (ΚΕΦΙΑΠ) -το οποίο ιδρύθηκε το 2010- αποτελεί σημαντική καινοτομία στο χώρο της υγείας λόγω της παροχής πλήθους σύγχρονων ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ατόμων με αναπηρίες ή σωματικής βλάβες από ένα άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Δυστυχώς όμως, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΚΕΦΙΑΠ (από 15.09. 2005- 31.12.2011) για να υπογραφούν συμβάσεις με τα ταμεία και να έχει έσοδα, αυτές δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμη. Παρά τις πολλές δυσκολίες, αξίζει να αναφερθεί πως εντός ενός έτους (Ιούνιος 2010-Ιούνιος 2011), ο αριθμός των συνεδριών αυξήθηκε σημαντικά σε 3089 αποδεικνύοντας πως το ΚΕΦΙΑΠ έχει πράγματι δυνατότητες να προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο. Σήμερα όμως, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού (υποδιοικητής), ιατρικού (φυσιάτρου) και επιστημονικού (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γυμναστής) που δυσχεραίνουν σημαντικά τη λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την αξιοποίηση του Κέντρου και πότε θα γίνει η στελέχωση της διοίκησης και πιθανότατα ορισμένων ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου;

Ερώτηση_ΚΑΦΚΑ-ΚΕΦΙΑΠ
Απάντηση_Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης