Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας.

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 27.5.2020

 

Με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας.

Τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη συνόδευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας για μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους και φορείς της πόλης.

Πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες  με τους επικεφαλής του Τhess INTEC και της Αλεξάνδρειας ζώνης καινοτομίας, για τα γρήγορα βήματα τα οποία έχουν γίνει προκειμένου να μεταβιβαστεί το οικόπεδο 760 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, καταρχάς από το Υπερταμείο στο Υπουργείο Οικονομικών και αμέσως μετά με ειδική νομοθετική διάταξη -στην Αλεξάνδρεια ζώνη καινοτομίας. Επιπλέον όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός  προχωρά η σύσταση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου, ενώ  τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον  για τη δημιουργία αυτού του Επιχειρηματικού Πάρκου και τη φιλοδοξία ότι θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο προσέλκυσης σημαντικών επιχειρήσεων, ταλέντων, Ελλήνων οι οποίοι έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ήταν η εταιρεία πληροφορικής και προσομοίωσης  BETA CAE Systems όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της εταιρίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Δήμας δήλωσε:

«Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθούν επιπλέον κίνητρα στις καινοτόμες Ελληνικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη (R&D). Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι να επενδύσουμε στην Έρευνα, την Καινοτομία και τις νέες Τεχνολογίες προκειμένου να δημιουργηθούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους επιστήμονες μας ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης