Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρωτοβουλίες Χρίστου Δήμα για θέματα των Δήμων Νεμέας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

imgres
1. Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκο συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Στην συνάντηση συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορούν τα προϊόντα της Νεμέας να προωθηθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά στις αγορές του εξωτερικού.

Επίσης, συζητήθηκαν διαδικαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί με την αντικατάσταση των γηρασμένων αμπελιών αλλά και η πιθανή ένταξη της Νεμέας σε πυλωτικό σχέδιο για την δημιουργία ειδικών ζωνών που θα τις επιτρέπει να λαμβάνει αποζημιώσεις για ζημιές σε βασικά προϊόντα όπως η σταφίδα και η ελιά, ακόμη και αν δεν είναι στο υποχρεωτικό όριο που θέτει ο νόμος σήμερα, ο οποίος προβλέπει ότι για να ληφθεί αποζημίωση πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 30% της συνολικής παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας.

2. Επίσης, ο κ. Δήμας ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα που έλαβε από τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης. Ο Χρίστος Δήμας μαζί με την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο, τον κ. Νίκο Κεκερή, τον κ. Γιώργο Μετεβελή, τον κ. Ανδρέα Καραβά και τον κ. Ανδρέα Ζάρρο εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνει ανοικτό το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης.