Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» ο Χρίστος Δήμας

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

MG_2026-1024x720

 

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρακολούθησε την διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» επιβαίνων της φρεγάτας Σαλαμίς. Η άσκηση ήταν απόλυτα επιτυχημένη παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η άσκηση διεξήχθη ανοικτά της Ύδρας στη νησίδα Δοκό. Το σενάριο της προέβλεπε κατάληψη και ανακατάληψη νήσου. Στην άσκηση συμμετείχαν 4 φρεγάτες (Σαλαμίς, Ύδρα, Κανάρης, Αιγαίο), 4 πυραυλάκατοι (Γρηγορόπουλος, Δανιόλος, Μπλέσσας, Καβαλούδης), η κανονιοφόρος, Ναυμάχος, το υποβρύχιο Αμφιτρίτη, 2 αερόστρωμνα (Κέρκυρα και Κεφαλληνία), 4 αεροσκάφη F-16, 2 Mirage-2000, 2 φωτογραφικά Φάντομ, ελικόπτερα Σικόρσκι, Σινούκ και Απάτσι, 1 ιπτάμενο ραντάρ, τμήματα ειδικών δυνάμεων (της Ζ ΜΑΚ και αλεξιπτωτιστές της 2ας ΜΑΛ), καθώς και μοίρα υποβρυχίων αποστολών και πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η άσκηση περιελάμβανε μεταξύ άλλων καταρρίχηση υποβρυχίων καταστροφέων από ελικόπτερο για την κατάληψη εχθρικού πλοίου, ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών στη Δοκό, εικονικές βολές από ελικόπτερα και αεροσκάφη, αερομαχίες, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.