Μετάβαση στο περιεχόμενο

(VIDEO) Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2017 κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής της ΝΔ Χρίστος Δήμας υπογράφει την τροπολογία, την οποία υποστήριξε μιλώντας από το βήμα της Βουλής. 

«Σχεδόν 1 στους 2 φορολογούμενους χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο, αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της υπερφορολόγησης και της ύφεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε ότι αφορά το περιεχόμενο της τροπολογίας, πρόσθεσε: «Η ΝΔ προτείνει την αναστολή κάθε πλειστηριασμού για χρέη προς το Δημόσιο, αρκεί σωρευτικά να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, β) το ετήσιο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί, και γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά παιδί και μέχρι 3 παιδιά».

«Τη ρύθμιση αυτή, επιβάλλει η ανάγκη ενός συνεκτικού, στρατηγικού σχεδίου μείωσης του ιδιωτικού χρέους» υπογράμμισε ο κ. Δήμας, συμπληρώνοντας πως η δυνατότητα μαζικών πλειστηριασμών σήμερα θα έπληττε κυρίως την κοινωνική συνοχή αλλά και τα συμφέροντα του Δημοσίου.