Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χ. Δήμας: «Νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα Κορίνθου»

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

28.02.2023

Tο νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα της Κορίνθου παρουσίασαν σήμερα στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάχη Βάνη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξη και ο Επικεφαλής στο Υπερταμείο για την Ανώνυμη Εταιρεία Διόρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) Βασίλης Αλεβιζάκος.

Το νέο αναπτυξιακό σχέδιο στοχεύει στην παροχή πολλών οφελών στην τοπική κοινωνία, ειδικότερα στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και στο Δήμο Κορινθίων, αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία της ΑΕΔΙΚ στην περιοχή. Στόχος είναι η δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Υπενθυμίζεται πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Διώρυγα, ειδικότερα για την αποκατάσταση των πρανών,έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και είναι υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά τον Δίολκο.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, δήλωσε:

«Η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί ορόσημο για τις μεταφορές και τον τουρισμό. Η ενίσχυσή της είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας, την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την διευκόλυνση των μεταφορών. Γι αυτό καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια, όσο το δυνατόν συντομότερα, και να προσελκύσει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.»