Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άμεση έναρξη του Προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας ζητάνε με ερώτησή τους 18 βουλευτές

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

dimosiaiek

Τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του Προγράμματος Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας τονίζουν με ερώτηση τους 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που αποτελεί πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου υπογραμμίζεται ότι το πρόβλημα αυτό παραμένει ανεπίλυτο παρά το γεγονός ότι σε τρεις μήνες διεξάγονται οι πανελλήνιες εξετάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές της Ν.Δ. καλούν τον αρμόδιο υπουργό να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθώς και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των αδυνάτων μαθητών.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

«Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία έχει δημοσιευτεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015, το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς που δυσκολεύονται οικονομικά να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, να αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Ακόμη πιο δύσκολη ειναι η κατάσταση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που σε τρεις μήνες θα κληθούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ώστε να το αξιοποιήσουν εγκαίρως οι μαθητές;
2) Θα καλύψει τις ανάγκες όλων των αδυνάτων μαθητών;».

Ερώτηση_Υπ_Παιδείας

Απάντηση_Υπ_Παιδείας