Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των αστικών συγκοινωνιών

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

 

leoforeia
Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των αστικών συγκοινωνιών έως τον Ιούνιο προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Χρίστου Δήμα σημείωσε ότι «στοιχεία της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο θα επανεξεταστούν, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αφετέρου την ανάγκη οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν πλέον υπό τον όρο της βιωσιμότητας, η οποία αποτελεί τη μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».
Ωστόσο, το υπουργείο Μεταφορών υπογραμμίζει ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει νέες αυξήσεις στα κόμιστρα.
Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, σημειώνει πως «από τις ενέργειες συντονισμού που εξετάζει το υπουργείο δεν προκύπτει ουδεμία αύξηση εισιτηρίων ή καρτών». Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «παραμένουμε στο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο τον Φεβρουάριο, όπου οι αυξήσεις απεφεύχθησαν και θα επανεξεταστούν από τον Οκτώβριο του 2013».
Κάρτα διαδρομών
Στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι η απάντηση του υπουργού αφορούσε αναγκαίες δράσεις αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων μετακίνησης ανάμεσα στον ΟΑΣΑ και στην εταιρεία Προαστιακός ΑΕ για το αστικό κομμάτι, όπου και οι δύο εταιρείες είναι παρούσες. Ουσιαστικά αυτό που μελετάται είναι η κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες να ισχύει και για το αστικό τμήμα του προαστιακού σιδηροδρόμου. Παράλληλα -αναφέρουν τα ίδια στελέχη- το υπουργείο εμμένει στην προσπάθειά του ενάντια στην εισιτηριοδιαφυγή και στην περαιτέρω εξυγίανση των συγκοινωνιακών εταιρειών, έτσι ώστε οι αυξήσεις τελικά να αποφευχθούν οριστικά και να μη χρειαστεί να γίνουν ούτε τον ερχόμενο Οκτώβριο.

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B7-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-063827179.html

Αναφορά_τιμολογιακή πολιτική_13.12.2012

Απάντηση_Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων