Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απάντηση σε δημοσίευμα του περιοδικού Nature

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

 

Αναφορικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σχολίασε στην προσωπική του σελίδα σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Το περιοδικό Nature φιλοξένησε άρθρο για την Έρευνα και την Καινοτομία στην Ελλάδα, το οποίο απείχε σημαντικά από την πραγματικότητα. Με επιστολή μου → https://go.nature.com/2ZeDXMP, προσπάθησα να αποκαταστήσω την πραγματική εικόνα.

Το έκανα από σεβασμό στους δεκάδες Ερευνητές που έχω συναντήσει τον τελευταίο μήνα και ζητούν απαλλαγή από τα ατελείωτα γραφειοκρατικά βάρη. Αλλά και προς όλους εκείνους, που ασχολούνται με την καινοτομία και έδωσαν μάχες τα τελευταία χρόνια απέναντι σε ιδεολογικές εμμονές και μεροληψίες.

Η χώρα απέχει από μια ιδανική κατάσταση που να επιτρέπει αγιογραφίες. Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο, η Ελλάδα επενδύει σημαντικά ποσά σε ερευνητικά κέντρα και παράλληλα δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να χρηματοδοτεί την Έρευνα.

Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να κάνουμε ότι απαιτείται, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια στη χορήγηση των πόρων, χρηστή διοίκηση, υπεύθυνη αξιολόγηση παντού και να μεγιστοποιείται η χρησιμότητα και του τελευταίου ευρώ που επιβαρύνει τον Έλληνα πολίτη. Κι’ αυτό ήδη κάνουμε.