Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διήμερη επίσκεψη του Πρέσβη του Βιετναμ στην Κορινθία

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

 

 

Με κοινή πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, φιλοξενήθηκε στην Κορινθία για δύο ημέρες ο Πρέσβης του Βιετνάμ Μπιν Βου. Ο κ. Μπιν Βου είχε εκφράσει σε προηγούμενη συνάντηση, πριν από έναν μήνα, στους κ. Δήμα και Δέδε το μεγάλο ενδιαφέρον του για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Για αυτό τον λόγο οι κ. Δήμας και Δέδες τον προσκάλεσαν και τον ξενάγησαν στην Κορινθία με σκοπό ο Πρέσβης να δει πως παράγονται και τυποποιούνται προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, η σταφίδα και άλλα. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Κόρινθο, στο Ηραίον του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στην Αρχαία Φενεό, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και στην διώρυγα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Βιετνάμ είναι μία χώρα με σχεδόν 90 εκατομμύρια κατοίκους και τις τελευταίες δεκαετίες γνωρίζει ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Η ζήτηση για το ελαιόλαδο, το κρασί και άλλα προϊόντα έχει αυξηθεί κατά πολύ. Οι συζητήσεις τόσο με τον Πρέσβη όσο και με άλλους φορείς θα συνεχιστούν ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα Κορινθιακά προϊόντα και στην αγορά του Βιετνάμ.
Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί η θέρμη με την οποία αγκάλιασαν Δήμαρχοι, Αρχαιολογική υπηρεσία, αγροτικοί συνεταιρισμοί, τοπικοί φορείς, κάτοικοι και επιχειρήσεις την επίσκεψη του Πρέσβη αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι όταν στην Κορινθία κινούμαστε μεθοδικά και συντεταγμένα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε.