Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ | Ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Το ζήτημα της ετοιμότητας της κρατικής μηχανής ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έφερε στο προσκήνιο ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Με αφορμή την περασμένη δύσκολη χρονιά, όπου σημειώθηκαν τραγικές καταστροφές και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί αν η προετοιμασία για τη φετινή αντιπυρική περίοδος έχει κυλήσει ομαλά και εάν οι δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας έχουν ενισχυθεί με περαιτέρω προσωπικό και μέσα.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

19.04.2019

Προς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Την περασμένη χρονιά περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, επλήγησαν έντονα από δασικές πυρκαγιές, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είχαν τραγικές συνέπειες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελεί την σημαντικότερη κρατική δομή αντιμετώπισης των καταστροφών από δασικές πυρκαγιές και οι πυροσβέστες, επαγγελματίες και εθελοντές, κάθε χρόνο δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερό τους εαυτό στη μάχη κατά των πυρκαγιών. 

Συνεπώς, ενόψει της θερινής περιόδου του 2019, είναι απαραίτητος ο σωστός σχεδιασμός, ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, να είναι επαρκώς στελεχωμένη και να διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή με σκοπό τη δυνατότητα άμεσης και ουσιαστικής επέμβασης για την προστασία του δασικού μας πλούτου.

Ως εκ τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Ποιος ο βαθμός ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου;

– Υπάρχει προγραμματισμός του Υπουργείου για ενίσχυση του προσωπικού, αλλά και των υλικοτεχνικών υποδομών του Πυροσβεστικού Σώματος;

– Την περσινή χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αντιμετώπισε εκτεταμένα προβλήματα, τα οποία περιορίστηκαν μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Υπήρξε ενίσχυση τη φετινή χρονιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορινθίας με επιπλέον προσωπικό και οχήματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ερώτηση 7188 για την ετοιμότητα της αντιπυρικής περιόδου