Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ | Κατάσταση ανομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

asoeeΤο ζήτημα της ασφάλειας των φοιτητών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, φέρνει στη Βουλή με Ερώτηση του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας με αφορμή επιστολή φοιτήτριας, η οποία παρουσιάζει γλαφυρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να δημοσιοποιήσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

05.12.2017

Προς Υπουργείο Παιδείας

Θέμα: Κατάσταση ανομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από συνεχείς καταστάσεις ανομίας, που δημιουργούν προβλήματα στη φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Παρεμπόριο, χρήστες ναρκωτικών και επιθέσεις ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο, συνθέτουν μια εικόνα ντροπής, η οποία πλέον αποθαρρύνει τους φοιτητές από την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, έλαβα επιστολή φοιτήτριας του ιδρύματος, απόσπασμα της οποίας σας παραθέτω, στο οποίο παρουσιάζεται γλαφυρά η κατάσταση εντός του ιδρύματος και μου απευθύνει έκκληση να θέσω το θέμα ενώπιον σας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει η φοιτήτρια:

«Το φαινόμενο των τοξικομανών μέσα στο κτήριο του Πανεπιστημίου είναι πλέον καθημερινό! Ημιλιπόθυμα άτομα σε διαδρόμους και σκάλες, τα οποία κάποιες φορές κάνουν άσεμνα και χυδαία σχόλια σε φοιτήτριες. Σύριγγες στους χώρους του Πανεπιστημίου. Άτομα να κοιμούνται καθημερινά στις πλαϊνές εισόδους του κτηρίου, είτε απ’ έξω, είτε κάποιες φορές και μέσα, αλλά και να κάνουν χρήση μπροστά μας. 

Πρόσφατα, σημειώθηκαν δύο περιστατικά (δύο γνωρίζω εγώ, μπορεί και παραπάνω) με λιποθυμίες στην μέση του δρόμου της οδού Αντωνιάδου (πλαϊνή είσοδος ΟΠΑ), στη 1.00 το μεσημέρι!! Έχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε να προσέλθουμε στις αίθουσες διδασκαλίας. Εγώ προσωπικά χρειάζεται να περνάω καθημερινά έξω από το Πεδίον Άρεως και πραγματικά φοβάμαι, ειδικά όταν νυχτώσει!»

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός,

τι προτίθεται να πράξει προκειμένου οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να αισθάνονται ασφαλείς στο χώρο σπουδών τους; Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αποκατάσταση της ανομίας εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος;