Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ | Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Χρίστος ΔήμαςΤο ζήτημα της συγκρότησης και της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά από τον από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του φορέα, τη συγκρότηση του αλλά και το πλαίσιο απασχόλησης των υπαλλήλων που θα τον στελεχώσουν.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου

30.07.2018

κ. Υπουργέ,

με το Ν. 4519/2018 ο Κορινθιακός Κόλπος συμπεριλήφθηκε στις περιοχές προς ένταξη στη ζώνη προστασίας Natura.

Με στόχο την εφαρμογή και την υλοποίηση των ρυθμίσεων και την κάλυψη ολόκληρου του φυσικού αναγλύφου, προβλέπεται η άμεση σύσταση ΝΠΙΔ – Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου, ο οποίος θα καλύπτει τέσσερις Περιφέρειες (Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας) και έξι περιφερειακές ενότητες (Κορινθίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αττικής).

Στόχος του φορέα θα είναι η εκπόνηση Σχεδίων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και παράλληλα η «επικουρία των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών στον έλεγχο της εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, της περί δασών, αλιείας και θήρας νομοθεσίας, των περιβαλλοντικών και πολεοδομικών όρων που ισχύουν για έργα ή δραστηριότητες που πραγματοποιούνται» στις περιοχές που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός,

α) Σε ποια φάση βρίσκεται η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέχρι τη λειτουργία του;

β) Ποια είναι η πρόβλεψη για την στελέχωση του Φορέα με υπαλλήλους; Ποιες ειδικότητες υπαλλήλων θα προσληφθούν; Σε ποιο αριθμό;

Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου