Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ | Στάση πληρωμών της Κυβέρνησης στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

agrotes-e-2912Το ζήτημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές του ΕΛΓΑ έφεραν στη Βουλή 32 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Άρτας, Γιώργο Στύλιο. Η ερώτηση, που συνυπογράφει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, απαντώντας στο από πού θα προέλθουν οι πόροι και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα των καταβολών.

30/01/2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Στάση πληρωμών της Κυβέρνησης στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ

κ. Υπουργέ,

 Οι έντονες καιρικές συνθήκες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, προξένησαν εκτεταμένα προβλήματα σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελαιόδεντρων, σιτηρών και κηπευτικών. Σοβαρά θέματα αντιμετωπίζουν επίσης οι κτηνοτρόφοι (μείωση παραγωγής γάλακτος), οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι.

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται προς τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Αυτοί με τη σειρά τους, διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από το Δεκέμβριο του 2015. Παρόλα αυτά, οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, καταβάλλουν φιλότιμη προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο όγκο αιτήσεων λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν αυξημένη φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις στους προς τον ΕΛΓΑ τη στιγμή που αποζημίωσή τους από αυτόν καθυστερεί.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

  • Έχετε την πρόθεση να προχωρήσετε στην καταβολή των δεδουλευμένων των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ; Εάν ναι από πού θα προέλθουν οι πόροι και ποιο το χρονοδιάγραμμα των καταβολών;

26_01_2017_Ερώτηση_ανταποκριτές_ΕΛΓΑ