Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητήθηκε γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τα πορίσματα ελέγχου σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

images-1

Να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Εισαγγελέα στις Αγροτικές Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, που έλαβαν από το 1994 έως το 2011 χωρίς ποτέ να δώσουν λογαριασμό, να ενημερωθεί η βουλή αν ζητήθηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τα πορίσματα ελέγχου σε αυτές, και να αποδοθούν τα χρήματα της επιχορήγησης ως επίδομα σε πολύτεκνους αγρότες, ζητούν εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμο Χαρακόπουλο και που απευθύνεται προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Παναγιώτη Νικολούδη επισημαίνεται ότι «η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος είναι υπεράνω κομματικών ή προσωπικών στρατηγικών.

Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης στάθηκε δημοσίευμα που αναφέρεται σε συνάντηση που είχε ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ όπου και ετέθη εκ νέου το αίτημα για κρατική χρηματοδότησή της.

Στην ερώτηση συμπεριλαμβάνονται επίσης τα ερωτήματα για τις ευθύνες που προκύπτουν για την τυχόν μη προώθηση των πορισμάτων, αν το σχετικό αίτημα θα σταλεί προς το ΝΣΚ από τον αρμόδιο υπουργό, καθώς επίσης και εάν η νέα κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης στις Αγροτικές Οργανώσεις και την απόδοση των χρημάτων αυτών σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών.

Απάντηση_Υπ_Δικαιοσύνης

Ερώτηση_Υπ_Δικαιοσύνης_Επικρατείας_Οικονομίας_Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Απάντηση_Υπ_Επικρατείας

Απάντηση_Υπ_Υποδομών