Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στη Διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Περιβάλλοντος των Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ ο Χρίστος Δήμας

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας συμμετείχε στο Δουβλίνο στην Διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Περιβάλλοντος των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην Διάσκεψη μίλησαν μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Ενέργειας κ Gunther Oettinger, η Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής κα Connie Hedegaard, ο Υπουργός Επικοινωνιών, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ιρλανδίας κ Pat Rabbitte και οι πρόεδροι των Επιτροπών Περιβάλλοντος των εθνικών Κοινοβουλίων και άλλοι Ευρωπαϊοι και Ιρλανδοί αξιοματούχοι.

Κατά την εισήγηση του, ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε πως «ενώ η Ε.Ε. έχει κατορθώσει την τελευταία δεκαετία να ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε καταρχάς να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει και να συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να επιτευχθεί μία αποτελεσματική και ουσιαστική παγκόσμια συμφωνία.»

Ο Βουλευτής Κορινθίας τόνισε πως «οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο φανερές. Ειδικά στην χώρα μου, που είναι στην Μεσόγειο και η οποία πλήττεται περισσότερο, οι φωτιές, η ξηρασία, η χαλαζόπτωση και οι πλημμύρες έχουν αυξηθεί τόσο σε συχνότητα όσο και σε πυκνότητα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, αλλά πιο άμεσα επηρεάζεται η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός. Οφείλουμε συνεπώς να εξηγήσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής πολύ πιο εντατικά σε όλους τους πολίτες ώστε να αυξήσουμε την επίγνωση των πράξεων μας και της αδιαφορίας μας.»

Τέλος, τόνισε ότι «παρά την οικονομική κρίση που κυριαρχεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δεν δύναται να αγνοήσουμε την περιβαλλοντική κρίση διότι πολύ απλά υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών και εάν σήμερα κοστίζει οικονομικά αρκετά το να δράσουμε στο μέλλον θα κοστίζει πολλά περισσότερα και ίσως να είναι και αργά.»

Στην φωτογραφία είναι ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κύπρου και Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Αδάμο Αδάμου.