Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

Πρότυπο Ραδιόφωνο.001Συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό είχε ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας με το δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα, στον αέρα του ραδιοφώνου ΣΚΑΙ 100.3

Ο κ. Δήμας ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου πως κάθε μέρα που η κυβέρνηση καθυστερεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες αυξάνεται.

Σε ότι αφορά τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ίδιος θα καταψηφίσουν το Ασφαλιστικό – Φορολογικό Νομοσχέδιο που θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο στη Βουλή, ο βουλευτής Κορινθίας παρέθεσε τέσσερα σημεία:

α) Διότι δε συνοδεύεται από τεκμηριωμένη αναλογιστική μελέτη σχετικά με την απόδοση των αλλαγών που προτείνει η Κυβέρνηση.
β) Δεν αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό με όρους ασφαλιστικής αποταμίευσης αλλά με καθαρά φοροεισπρακτικούς όρους, ενώ καταργεί παντελώς τις αρχές της ανταποδοτικότητας και της αναλογικότητας
γ) Δεν μεταρρυθμίζει το Ασφαλιστικό Σύστημα αντίθετα το απορυθμίζει
δ) Δεν εξασφαλίζει την Βιωσιμότητά του Ασφαλιστικού Συστήματος, αντίθετα το αντιμετωπίζει με ιδεοληψίες, οδηγώντας την πλειοψηφία των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών είτε στην ανεργία είτε στην φοροαποφυγή και εισφοροδιαφυγή.

«Η Κυβέρνηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το Ασφαλιστικό, νομοθετεί με απίστευτη ανευθυνότητα» σημείωσε ο κ. Δήμας για να προσθέσει πως η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές διότι τελικά το κόστος της παραμονής της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα αποδεικνύεται μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών.

Ακούστε το ηχητικό από ΕΔΩ