Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην 8η διακοινοβουλευτική συνάντηση Ασίας – Ευρώπης εκπροσώπησε ο Χρίστος Δήμας

FacebookTwitterEmailPrintFriendly

3

Στην 8η διακοινοβουλευτική συνάντηση Ασίας – Ευρώπης ως μόνος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου παραβρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο «Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην ενδυνάμωση του ευρασιατικού διαλόγου, βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρότερες κυβερνητικές δομές» που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Οκτωβρίου στη Ρώμη και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 60 εθνικά Κοινοβούλια κρατών της Ευρώπης και της Ασίας, ο Κορίνθιος βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Γερουσίας κ. Grasso καθώς και με την Πρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου κα Boldrini.

1

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο Χρίστος Δήμας έλαβε τον λόγο υπογραμμίζοντας τη σημασία των διεθνών φόρα σε μια περίοδο όπου πολλές χώρες της υφηλίου αντιμετωπίζουν σειρά προκλήσεων όπως περιφερειακές συρράξεις, οικονομικά προβλήματα και ανεργία. «Οι διεθνείς αυτές συναντήσεις εκτός από εθιμοτυπικές θα πρέπει και να είναι αναβαθμισμένες καθώς ανοίγουν τον δρόμο για ευρύτερες διεθνείς συνεννοήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τις χώρες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

2

Ο κ. Χρίστος Δήμας συμμετείχε επίσης στις εργασίες της θεματικής ομάδας «Οικονομικές κυβερνητικές δομές». Στη παρέμβαση του, παρουσία του Ιταλού Υπουργού Οικονομικών κ. Padoan και της εκπροσώπου του Κογκρέσου της Κίνας κας Zhao, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και στις δυνατότητες της χώρας. Τόνισε δε πως σε καιρούς μεγάλης ανεργίας, οι διακρατικές συνεργασίες θα πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες συζητήσεις για την αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Δελτίο Τύπου_09.10.2014